Hoe reizen op verschillende manieren kan bijdragen aan levens van anderen

Door Inge Jansen op 31-7-2024

Partners en sponsors

socialimpact

In deze podcast ontdek je hoe Sawadee Reizen zich inzet voor behoud van cultuur en natuur. De reisorganisatie is gespecialiseerd in groepsreizen voor vakantiegangers die op zoek zijn naar avontuur en nieuwe ontdekkingen. Hoe reizen niet alleen de levens van reizigers, maar ook van de lokale bevolking verrijkt. Hoe je zelf tijdens het reizen meer impact maakt. Wakibi vrijwilliger Martine Würsten ging in gesprek met de directeur van Sawadee Reizen, Berend Simons.

Sawadee Reizen biedt reizen aan naar meer dan 100 landen. Doordat de organisatie geen gebruik maakt van de grote hotelketens, worden de lokale ondernemers in staat gesteld om geld te verdienen aan de reizen, bijvoorbeeld door hotels op te zetten of als chauffeur te werken. En al die nieuwsgierige reizigers zorgen voor een gevoel van trots bij de lokale inwoners omdat zij zich bewust worden van de prachtige omgeving waar zij leven.

“In alle reizen zit minimaal één lokaal Sawadee project", vertelt Berend. Dit kan zijn op de ontwikkeling van de locals of op het behoud van natuur of cultuur. Bijvoorbeeld in de favela’s in Rio de Janeiro. “Daar hebben wij een project om jongeren van de straat te halen en onderwijs en eten te geven." "Of een project in Kirgizië, waar we aan hoteleigenaren zonnepanelen hebben geleverd zodat zij voortaan stabiele en schone stroom hebben.”

Wakibi en Sawadee werken al lang samen. Dit doen zij op 3 verschillende manieren. Wil je weten hoe? Luister dan naar de nieuwste aflevering van de Social Impact Show.